13 oktober 2013

Fönsterfunderingar

När vi flyttade in i huset för snart 7 år sedan så blickade 29 fönster mot mig, merparten i furu och resten i en mörkbetsad brun nyans… Det tog inte många veckor innan jag började med det första fönstret, har succesivt förstått hur jag bör gå tillväga (och lär mig fortfarande).  Nu är 16 målade i vitaste vitt men resterande 15 stirrar vidare på mig och skriker efter att bli omhändertagna. Då våra fönster är utbytta på 70-talet och 3-glasfönster så har vi aldrig ens funderat på att byta ut fönstren. Har ju funnits mängder av annat som måste prioriteras i husrenoveringsväg.
Tänk vad fantastiskt det hade varit att bara få byta ut alla fönster och dels få slippa detta evinnerliga stirrande ; ) men framförallt pillergörat med att fixa varje litet fönster utifrån och in. Ni vet kitt, spackling, grundfärger, maskeringstejp, färg som kryper under maskeringstejpen, rakblad, inomhusfärg, utomhusfärg, torktider osv osv.  

Tyvärr kanske det inte är möjligt att byta ut alla fönster här hos oss än på ett tag men vi har några fönster i källaren som är bortom all räddning, där det skulle betyda mycket med nya energisnåla fönster i gammal stil. Drömde mig in till kronfonster.se :s hemsida där det finns en uppsjö med olika fönstertyper som kan anpassas efter kundens önskemål, som till exempel gammal eller modern stil, olika material osv. Drömmer även om två helglasade altandörrar i köket (av alla rum).  Kanske att de skulle kunna hjälpa mig få det varmt och gott i källaren och ljust och härligt i köket.


Hoppas ni får en härlig start på nya veckan!
2 kommentarer:

 1. vi har hittat fina träfönster med spröjs från estland, inte farligt dyrt, sök på Arugroup. Lycka tll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du för tipset! Det ska jag verkligen kolla upp! :)

   Kram Anna

   Radera