20 februari 2008

Att knyta ihop påsen

Det som surrar i min skalle just nu är att försöka knyta ihop påsen. Med påsen menar jag ju förstås inredningen. Man kan ha hur mycket fina saker som helst men sammanfogar man dom inte på rätt sätt så blir rummet opersonligt, platt å tråkigt. Det kan ibland vara en svår nöt att knäcka, det kan vara en liten detalj som får hela pusslet att falla på plats eller just den detaljen som får harmonin att fallera.
Personligen tror jag på en röd tråd fylld av en blandning av gammalt och nytt, saker som är bundna till minnen och som är personliga, allt i en städad blandning mellan överflöd och enkelhet.
Vi har många rum som är på gång att bli färdiga och det närmar sig skapandet av själ och stämning i rummen så det är nog därför jag är lite svävande och har lite inredningsångest helt enkelt.

Hur skapar du harmoni i dina rum?
Kram Anna

7 kommentarer:

 1. Hmmm, ja det är ju just det där som är det svåra och roliga. Fast jag tycker ofta det tar en tid innan man blir klar med ett rum på riktigt. Man måste bo in sig lite i det innan man blir helt nöjd. Men jag förstår din känsla, man vill ju liksom få rummen klara så man kan påbörja nästa. Så var jag också då vi har renoverat nästan hela huset och ville få allt klart på en gång! Fast klar blir man nog aldrig i ett hus!

  SvaraRadera
 2. Så sant, du skriver. Har precis samma dilemma. Flera rum som är sgs som klara, men känns ändå som något skulle fattas. Men jag håller hårt på att TID är en viktig inredningsstrategi ... man ska ha tid att känna efter, tid att söka inspiration för vad det är som fattas. Sen mitt i allt, slår det bara in och det blir hur bra som helst, fast kanske inte alltid som man tänkt ;)

  Ha en skön dag!
  kram/ruffa

  SvaraRadera
 3. Det är svårt att veta om rummet känns harmonsikt för någon annan som ser det utifrån i förhållande till hur man själv upplever det....
  Tror dock att som du skriver, det är en bra med en blandning...dyrt eller billigt....Gammalt eller nytt...Ärvt, loppis ikea....osv osv....Sen tror jag att perosnliga minnen ska finnas med i form av saker eller foton....

  Ha det gott, kram!

  SvaraRadera
 4. Oh vilken fin blogg du har, var bara tvungen att nämna det och jag blir så impad att alla har så många besökare på sina bloggar,startade min för bara 2 veckor sedan o ligger verkligen i lä både gällande besökare o inspirerande sidor, men jag försöker gott.

  SvaraRadera
 5. Så sant, så riktigt! Försöker också på det där med en röd tråd. Lite eftertanke och att det får ta tid är det viktigaste tror jag. kram!

  SvaraRadera
 6. Ja, precis samma funderingar som du har jag. Det är svårt de här me inredning. Jag är glad att jag hittat in till dig, nu skall jag kika runt lite här. Hittade hit via bloggen vårt lilla hem.

  kram L

  SvaraRadera
 7. jag försöker att ha saker som är "vi"
  (våran familj) sen försöker jag ha temat natur /naturligt - bort m allt plast in med naturliga material o färger.
  sterila hem där man inte kan se vem som bor är inte min stil.
  lite blandning av gammalt o nytt.

  SvaraRadera