11 januari 2009

Betong å lite annat

Har kommit en del frågor om tv-bänken, loppiskorgen å drömkudden (den som ligger i fåtöljen i tv-rummet).

Tv-bänken först och främst. Det är sambon som har stått för gjutandet av betongskivan eftersom han jobbar som betongare om dagarna... ;o) Vi har använt oss av finbetong som man kan köpa på byggvaruhus och det gick åt 3 säckar á 25 kg + vatten såklart! Betongskivan väger alltså mer än 75 kg å är toktung kan jag lova. Vi har dock inte förstärkt upp hyllan på något vis och hittills har det (peppar peppar) gått bra.
Först snickrades en form ihop med måtten på bänkskivan, i formen lades armering och därefter hälldes den ihopblandade betongen i. Formen fylldes helt och därefter drogs överflödig betong av med en rak bräda för att få en jämn yta, kan göras ytterligare när luftbubblor stigit till ytan och bildat små kratrar. När betongen brunnit ett tag vattnades betongen med ytterligare vatten i några omgångar för att undvika torrsprickor eftersom vi gjöt inomhus där det är varmt. Eftersom betong är tungt rekommenderar jag att man funderar på var det är bäst att gjuta så man slipper konka så mycket när objektet är färdigt.
Hyllan har jag rollat med skumgummi-roller för att få ett slätt resultat, först med grundfärg och sedan med vanlig halvmatt vattenbaserad inomhusfärg.

Loppiskorgen har jag målat med pensel denna gång, fungerade ok eftersom det är ganska breda "flätor", annars blir det pillrigt vill jag lova. Kan varmt rekommenda sprayfärg vid pillermålning.

Drömkuddfodralet har jag köpt på Mattsons presentbod i Skärplinge. Vet att bl a Uthuset och butik Biskopsgården har haft samma kuddfodral.


Kram Anna

8 kommentarer:

 1. hwita villan11 januari, 2009

  Assnyggt, om man får säga så, tycker jag! Betongskivan nöir såå bra mot det vita!

  Kram M

  SvaraRadera
 2. Ja det är verkligen superfint, blev bänken bra när du målade den, blev den något randig eller använde du skumgummiroller?
  Ha en fin söndagskväll...
  Kram M

  SvaraRadera
 3. Hej igen!

  Upptäckte att jag lagt kommentaren på ett äldre inlägg. Det blev verkligen superfint.

  Det skulle vara så kul att träffas snart.

  Kram

  Helena

  SvaraRadera
 4. Hej igen!

  Upptäckte att jag lagt kommentaren på ett äldre inlägg. Det blev verkligen superfint.

  Det skulle vara så kul att träffas snart.

  Kram

  Helena

  SvaraRadera
 5. Tack för utförlig beskrivning :-) Hmm undra om man skulle våga sig på en gjutning?!?! Låter så enkelt, men är nog inte det om jag skulle göra det *fniss*
  Bänken blev bara sååå fin!

  Kram Sofie

  SvaraRadera
 6. hej hej,,, jag har oxå roskudden,,, och jag ÄLSKAR den,,, kärlek vid första ögonkastet.... kram josse

  SvaraRadera
 7. Åh så fint, så fint!

  Märkte inte ens att du länkat, självklart får du gör det :-)

  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Vad snyggt det blev, betong passar riktigt bra på den bänken, lite G.A.D. känsla. Vi gjöt för några år sedan en bordsskiva(3 säckar)och jisses vad man inte möblerade om utan eftertanke sen.
  Kram Paula

  SvaraRadera